? Milano Devlet Üniversitesi tıbbi araştırmalarına uluslararası bağış!

Yunanistan, Milano Devlet Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Fakültesi ve Luigi Sacco Kliniği’nin COVID-19 ile mücadelede yürüttüğü araştırmasına 100.000 euro bağışta bulundu.

Milano Devlet Üniversitesi, Tıp ve Sağlık Bilimleri’nde dünyanın en iyi üniversiteleri arasındadır. Bu yüzden de İtalya’da tıp okumak isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasındadır. İngilizce tip bölümü de sunan üniversite, her yıl en çok talep alanların başında gelir. Tıp ve medikal alandaki araştırmalarıyla da ünlü üniversite, şimdi COVID-19 üzerine yaptığı araştırmalarda da ayrıcalığını yine aldığı yabancı desteklerle kanıtladı.

Bu yıl İngilizce TIP IMAT sınavı 10 Eylül’de yapılacak.

Milano Üniversitesi İngilizce tıp kontenjanı yabancı öğrenciler için 16 kisidir. Baştan söylemek lazım; UNIMI İngilizce tıp seçenleri zorlu bir mücadele bekliyor. Pianeta Italia olarak tıp sınavına hazırlık kurslarımız hem Milano’dan hem İstanbul’dan deneyimli hocalarla online olarak yapılabilir. İngilizce tıp için deneme sınavlarımız da var.

82 kütüphanesiyle en zengin koleksiyonlardan birine sahip üniversitenin ayrıca kendi korosu ve orkestrası uluslararası tur ve konserlere katılır, ünlü müzisyenlerle çalışmalar yapar.

Milano Devlet Üniversitesi’nde 8 fakülte var:

Ziraat ve Gıda, Beşeri Bilimler, Spor Bilimleri, Hukuk, Fen ve Teknoloji, Tıp, Eczacılık, Veterinerlik, Siyaset Ekonomi ve Sosyal Bilimler

Milano şehrinin Zooloji, Astronomi ve Biyoloji müzelerinin ev sahibi yine Milano Devlet Üniversitesi yani UNIMI.

Başvurmak için 23 Temmuz’a kadar süre var.

  Bilgi İçin Hemen Arayın