?

Politecnico di Milano, 2015-2016 akademik yılından itibaren “Buddy Sistemi” uygulamaya başlamıştı. Bu, yeni başlayan yabancı öğrenciler ile Politecnico’ya kayıtlı olan öğrenciler arasında bir eşleşme öngeren ,acemilik çeken öğrencilere yardımcı olmak amacıyla yapılan faydalı bir sistemdir. Bu program öğrencinin okula başlamasından itibaren 3 ile 6 ay arasında geçerlidir.

Buddy Kimdir?

Polimi’ye yeni kayıt olan bir öğrenciye yardımcı olmak için zamanının bir bölümünü ayırmaya gönüllü olan sizden üst sınıfta olan bir Politecnico di Milano öğrencisidir. Her hafta sizinle vakit geçirmek ve sorularınızı cevaplamak için size zaman ayırır.  Yani, öğrenci kartı nereden alınır? Oturma izni için nasıl başvuru yapılır? Sınıflar nerede? Nereden ders seçimi yapılır? gibi konularda yardımcı olur.

 Peki öğrenciler nasıl eşleştirilir? 

Buddy, yeni uluslararası öğrencilerle, aynı çalışma programına, bilinen dillere ve kayıt formuyla ortaya çıkacak kişisel ilgi alanlarına benzer kişilerle eşleştirilir.

Başvuru sayısına göre, Buddy bir veya daha fazla uluslararası öğrenci ile eşleşebilir.

Buddy ne yapar?

  • Okulun kampüs ve tesislerini tanımanıza yardımcı olur.
  • Yeni öğrenciler için Politecnico’da düzenlenen kültürel etkinliklere ve oyunlara size de dahil eder.
  • Şehri ve fırsatlarını tanımanıza yardımcı olur.
  • Pratik gündelik konular için size bir el verir.
  • Belirli konular için yetkili ofislere yönlendirir.

 

Yeni başlayan öğrenciler için son derece yararlı bulduğumuz bu programa başvuru yapmak veya daha detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  Bilgi İçin Hemen Arayın