? Bocconi Üniversitesi - Pianeta Italia

Bocconi Üniversitesi

 Bocconi Üniversitesi, 1902 yılında Bocconi Ailesi tarafından Milano’da kurulmuş olup; işletme finans ve ekonomi alanında eğitim vermektedir. 2019 akademik üniversite sıralama verilerine göre İtalya ve Avrupa'nın ekonomi alanında eğitim veren en iyi dördüncü üniversitesidir. Bu yazımızda Bocconi Üniversitesini sizler için inceledik.

 

 

Finans Şehri Milano'nun Kalbinde Ekonomi ve İşletme Eğitimi



Bocconi Üniversitesi, 1902 yılında Ferdinando Bocconi tarafından kurulmuş olup, 100 yılı aşkın süredir işletme ve ekonomi alanında Avrupa'nın en kaliteli eğitimini vermektedir. Bocconi Üniversitesi, 15.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. 

Milano'nun merkezinde bulunması nedeniyle, öğrencilerine çok sayıda staj, konferans ve etkinlik fırsatı sağlamaktadır. Bocconi Üniversitesi İtalya'daki birçok uluslararası şirketle anlaşmalı olup, öğrencilerine staj ve mezun olduktan sonra iş imkanı sağlamaktadır.

Bocconi Üniversitesi, QS World University Ranking araştırmasında, sosyal bilimler alanlarında 2013 yılında 29’uncu, 2014 yılında 25’inci, 2015 yılında 22’nci olmuştur. Amerikan Eğitim Derneğinin hazırladığı listelerde Bocconi Üniversitesi, finans ve iktisat alanında Avrupa'nın en iyi okulu olarak gösterilmektedir.



Bocconi Üniversitesinde İngilizce Lisans Eğitimi


Bocconi Üniversitesi, işletme ve ekonomi bölümleri ile ünlü, prestijli bir üniversitedir ve İtalya'nın önde gelen üniversiteleri arasında gösterilmektedir. Bocconi Üniversitesi, 15.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yaparken bunun yanında 1.400 kişilik seçkin bir öğretim görevlisi kadrosuna sahiptir.

Ekonomi alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilere ev sahipliği yapan Bocconi Üniversitesi, yurtdışından gelen yabancı öğrencilere kaliteli bir akademik eğitim imkanı sunmaktadır.

Bocconi Üniversitesi işletme, ekonomi,iktisat,siyaset ve hukuk alanlarında Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri verirken bunun yanında dışarıdan gelen öğrencilere sertifika programları düzenlemektedir. Bocconi Üniversitesindeki çoğu lisans programı 3 yıl sürmektedir. Bocconi Üniversitesi'nde verilen lisans programları aşağıdaki gibidir:

Economics and Social Science / Ekonomi ve Sosyal Bilimler
Economics, Management and Computer Science / Ekonomi, Yönetim ve Bilgisayar Bilimleri
International Economics and Finance / Uluslararası Ekonomi ve Finans
International Politics and Goverment / Uluslarası Politika ve Kamu
Finance / Finans
Data Science and Business Analytics / Veri Bilimi ve İş Analitiği
Marketing Management / Pazarlama Yönetimi
Economics and Management of Innovation and Technology / Ekonomi ve Yenilik ve Teknoloji Yönetimi

 

 


Bocconi Üniversitesinde Yüksek Lisans eğitimi ve MBA

 

Bocconi Üniversitesi'nin Yüksek Lisans ve MBA programlarında okumak, ekonomi ve finans alanında kendini geliştirmek isteyen birçok lisans öğrencisinin hayalidir. Bocconi Üniversitesi,  Finans,Hukuk ve Ekonomi alanında çeşitli yüksek lisans programlarına ev sahipliği yapmaktadır. bu yüksek lisans programları 2 Yıl Sürmektedir. 

Bocconi Üniversitesi'nde Yüksek Lisans programları İngilizce ve İtalyanca olmak üzere 2 Ayrı dilde verilmektedir. Bocconi Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Eğitimi alan yabancı öğrenciler, finans sektörünün en başarılı isimlerinden eğitim görme avantajına sahip olacaklardır. Bunun yanında Bocconi Üniversitesi'nin Milano'da bulunması sebebiyle birçok uluslararası firmayla işbirliği bulunmaktadır. Bu sebeple bünyesinde eğitim alan öğrencilere birçok staj ve iş imkanı sağlamaktadır.

Bocconi Üniversitesi'ndeki Yüksek Lisans Programları aşağıdaki gibidir:

Economics and Social Science / Ekonomi ve Sosyal Bilimler

International Economics and Finance / Uluslararası Ekonomi ve Finans

International Politics and Goverment / Uluslarası Politika ve Kamu

Finance / Finans

Marketing Management / Pazarlama Yönetimi

Master of Business Administration / MBA

Accounting, Financial Management / Muhasebe ve Finansal Yönetim  


 

Bocconi Üniversitesi Başvuru Şartları ve Bocconi Test

 

Bocconi Üniversitesi, bünyesinde eğitim almak isteyen yabancı öğrenciler için senede 3 defa olmak üzere başvuru kayıt haftaları açmaktadır. Bocconi Üniversitesi'nin istediği belgeler:  

Lise Diploması
IELTS ya da TOEFL skoru. IELTS’den en az 6.0 (her bölümden en az 5.5) , TOEFL'dan en az 99 alınmalıdır.
İyi niyet mektubu
ACT/SAT sonucu (Bocconi Test)

Eğer SAT veya ACT sonucunuz yoksa Bocconi Üniverstesi tarafından ''Bocconi Test'' yapılmaktadır. Bocconi Test 100 dakika süren 70 soruluk bir sınavdır. Sınavda Matematik, Genel Kültür, Sözel Mantık, Metin Analizi gibi konulardan teste tabi tutulacaksınız.

Başarılı olmanız halinde Bocconi Üniversitesi tarafından sizden ACT veya SAT sonucu beklenmeyecektir.

  Bilgi İçin Hemen Arayın