? Domus Academy: Avrupa'nın En Gözde Tasarım Üniversitesi - Pianeta Italia

Domus Academy

 

Domus Academy, 1982 yılında İtalya’nın Milano şehrinde kurulmuştur. Ağırlıklı olarak moda tasarım,grafik tasarım ve dizayn alanlarında eğitim vermektedir.

Domus Academy bünyesinde 3000'i aşkın öğrenci ve 150'ye yakın öğretim görevlisi ile eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir. Domus Academy, 20'den fazla yüksek lisans programı ile tasarım alanında eğitim almak isteyen öğrencilere kapılarını açmaktadır. 

 



Milano’nun Merkezinde Tasarım Eğitimi

 

Domus Academy, İtalya Milano'da kurulmuş olup, İtalya'nın en iyi tasarım okullarından biridir. Domus Academy, Milano'nun Navigli bölgesinde yer almaktadır. Domus Academy bünyesinde sadece yüksek lisans eğitimi vermektedir. Domus Academy'de 2 ayrı dilde yüksek lisans eğitim programları bulunmaktadır.

Domus Academy, 2017 yılında Business of Fashion sıralamasında Moda bölümleri alanında ilk 10’a Moda Tasarım alanında ise ilk 30’a girmeyi başarmıştır.

Domus Academy'deki yüksek lisans programları aşağıdaki gibidir:

Business Design (İşletme Tasarımı)
Interaction Design ( Etkileşim dizaynı)
Fashion Design (Moda Tasarım)
Luxury Brand Management ( Marka Yönetimi)
Fashion Management ( Moda Yönetimi)
Fashion Styling & Visual Merchandising (Moda Stil ve Görsel Mağazacılık)
Interior & Living Design(ç ve Yaşam Tasarımı)
Urban Vision & Architectural Design(Kentsel Vizyon ve Mimari Tasarım)
Service Design (Hizmet Tasarımı)
Visual Brand Design (Görsel Marka Tasarımı)



Domus Academy’de Yüksek Lisans Eğitimi 


30 yılı aşkın süredir Domus Academy, hem dizayn hem de moda tasarımında lisansüstü eğitim programları için İtalya’daki en prestijli ve en kaliteli okullardan biri olmaya devam etmektedir.

Bununla birlikte bazı öğrenci adayları, Domus Academy hakkında daha detaylı bilgi almak istemektedir. Okulun akademik takvimi ve staj programları gibi merak edilen konuları sizin için cevaplıyoruz.

Domus Academy'nin master programları genellikle Şubat,Eylül veya Ekim aylarında başlamaktadır. Bu tarihler, öğrencilerin tercih ettiği yüksek lisans programlarına göre değişmektedir. Domus Academy'deki yüksek lisans programlarına değinecek olursak, Domus Academy'deki yüksek lisans programları 60 ECTS kredisi değerindedir. 

Domus Academy'deki yüksek lisans eğitimlerinin çoğunda zorunlu staj programı bulunmaktadır. Domus Academy'de yüksek lisans eğitimleri genelde seminer ve workshoplara dayalı yapılmaktadır. İtalya'nın ünlü moda tasarımcıları ve mimarlarından eğitim alan öğrenciler, kariyerlerinde bir adım öne geçme şansı yakalayacaklardır.

 

Domus Academy’de Eğitim Almanın Avantajları


Domus Academy'de yüksek lisans eğitimi almanın, birçok avantajı bulunmaktadır. Domus Academy, İtalyan ve yabancı şirketlerle kurduğu network ağı sayesinde, öğrencilerine staj ve iş imkanı sağlamaktadır. Ayrıca derslerinden kalma durumu yaşayan öğrenciler için yaz okulu imkanı da sunmaktadır.

Domus Academy öğrencileri Milano'daki moda dünyasıyla iç içe çalışırlar ve hazırladıkları projeler moda defilelerinde sıkça kullanılır.

Domus Academy, ayrıca bünyesinde eğitim alan veya eğitim almak isteyen öğrenci adayları için çeşitli burs imkanları sağlamaktadır. Domus Academy,her sene belirli aylarda birçok öğrenciye, çeşitli burs indirimi sağlamaktadır.

Domus Academy'de öğrenciler, moda tasarım alanında, alanının ünlü isimleriyle çalışma imkanı bulurken, projelerini çeşitli moda defilelerinde sergileme imkanı bulurlar. Birçok eski Domus Academy mezunu çalışmalarını çeşitli sergi ve defilelerde sergilemekte ve birçok tasarımcı adayına ilham vermektedir.

  Bilgi İçin Hemen Arayın