?

İtalyan Devleti her sene okuyan ve başvuru yapan öğrenciler için burs başvurusu açar. Burslar 1000 ila 5000 euro arasında çıkabilir. Burs başvuruları genellikle Temmuz ayında yapılır. Burslar para yardımı ve konaklama olarak sunulur. Okuyan ve yeni başlayacak öğrenciler için başvuru kapanış tarihleri farklıdır. Burs hem maddi destek sağlar hem de yurt imkanı sunar. Yurt bursu çıkan öğrenciler yurtlardaki müsait olan yerlere yerleştirilirler. Para yardımı çıkan öğrencilere ilk taksit Kasım-Aralık gibi yatırılır ve Ağustos ayına kadar belli sayıda ders kredisi verme şartı verilir. Bu şartı yerine getiren öğrencilere ikinci taksit ödemeleri de yapılır. Burslar öncelikle öğrencinin maddi durumuna göre verilir. Bu aşamada doğru evrağı sunmak çok önemlidir. Yanlış evrak başvurunuzun yanmasına sebep olabilir.

Pianeta Italia olarak öğrencilerimize evrak listelerini verip her sene kontrollerini de sağlıyoruz. SGK’dan, Tapu dairesinden veya Belediyelerden alınacak evrakları açıklıyoruz. Evrakların uygun şekilde tercümelerinin de yapılması gereklidir. Hazırlanan evraklar bazı üniversiteler için elden teslim edilirken, bazılarına e-mail veya kargo ile gönderilir. Aynı şehirde bile olsalar, her üniversitenin burs başvurusu ayrı usullerde yapılır, bu yüzden yönetmeliklerin dikkatlice okunması bizim işimiz.

Burs başvurularına Politecnico di Milano, Roma La Sapienza ve Roma Tor Vergata bu sene erkenden başladı. Hepimize kolay gelsin. Daha detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.



  Bilgi İçin Hemen Arayın