? İtalya’da Eğitim Alırken Gezebileceğiniz Tarihi Mekânlar

İtalya’da Eğitim Alırken Gezebileceğiniz Tarihi Mekânlar


İtalya; Avrupa’nın en kaliteli üniversitelerine ev sahipliği yapmasının yanında halen ayakta kalan binlerce yıllık tarihi mirası, muhteşem mimarisi, birbirinden güzel şehirleri, gösterişli sanat eserleri ve leziz mutfağıyla, birçok öğrencinin eğitim almak için tercih ettiği ülkelerden biri olmaya devam etmektedir.


İtalya’da Üniversite Eğitimi almanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan biri de gelişmiş demiryolu ve otobüs ağı sayesinde ülkede öğrenim gören öğrencilere, eğitim aldıkları şehrin dışında birbirinden büyüleyici şehirleri gezme fırsatı sunmasıdır. Bu sayede öğrenciler, İtalya’daki birçok tarihi eseri yakından görme ve inceleme şansına sahip olmaktadır.


İtalya’da Eğitim alan öğrencilerin gezip görebileceği birçok tarihi mekân bulunmaktadır. Bu mekânların bir kısmını sizler için inceledik.,


San Marco Meydanı - Venedik


San Marco Meydanı (İtalyanca: Piazza San Marco), İtalya'nın Venedik kentinde bulunan tarihi bir meydandır. Bu meydan 14.yy'da kurulmuş olup, San Marco Kilisesi, Torre dell'Orologion ve Dükler Sarayı gibi kentin önemli simgelerine ev sahipliği yapmaktadır.


Eski tarihlerde manastır bahçesi olan meydanın bu kadar ün kazanması deniz ticareti sayesinde olmuştur. Deniz ticaretine uygun olması, tüm Venedik ticaretinin can damarı haline getirmiştir. Günümüzde korunan tarihi dokusu ile dünyanın en güzel meydanları arasına girmiştir. Barındırdığı önemli eserlerin yanı sıra tarihten günümüze kadar sosyal, dini ve siyasi hayatın merkez noktası olmuştur.


Ayrıca konum olarak Venedik Ca Foscari Üniversitesi’ne yakınlığı ile bilinen bu meydan, İtalya’da Eğitim alan birçok öğrencinin ziyaret ettiği noktalardan biri haline gelmiştir.



Duomo Katedrali - Milano


İtalya’nın en büyük ikinci şehri olan Milano’nun sembollerinden biri hiç kuşkusuz Duomo Katedralidir.Yapımına 1386’da başlanan Duomo Katedrali, ancak 1905 yılında tamamlanabilmiştir.
Duomo Katedrali, Aziz Petrus Bazilikası, Aziz Paulus ve Sevilla katedrallerinden sonra Avrupa’nın dördüncü büyük katedrali olarak bilinir. Katedralin kapladığı alan 11.700 metrekaredir. Muhteşem görüntüsüyle Duomo meydanında bulunan Duomo Katedrali, aynı zamanda İtalya’nın en yüksek ikinci kilisesidir.

Bocconi Üniversitesi, IED ve Domus Academy gibi köklü okullara yürüme mesafesinde bulunan Duomo Katedrali, Milano’da Üniversite Eğitimi alan öğrencilerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerin başında gelmektedir.



Pisa Kulesi - Pisa


Pisa Kulesi, İtalya'nın kuzeyindeki Pisa şehrinde inşa edilmiş olup 1173'te tamamlanmıştır. Bütün dünyanın ‘Eğilen Pisa Kulesi’ olarak bildiği, İtalya’nın en ünlü sembollerinden olan Pisa Kulesi, ülkenin en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri olup, yıl boyunca binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.

Pisa şehrinin bir sembolü olarak Venedik ve Cenova'ya rakip olarak yapılan Pisa Kulesi’nin yüksekliği 55 metre, kalınlığı ise 2 metredir. Kuzey tarafında 294, güney tarafında ise 296 basamağı bulunan kule, 1987’den beri UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde bulunmaktadır.

 

Tarihi Kolezyum - Roma

 

Roma'nın en ihtişamlı yapılarından biri olan Kolezyum, Roma’da Flavius hanedanı döneminde yapılmış dev bir amfitiyatrodur. MS 72 yılında yapımına başlanıp, MS 80 yılında yapımı tamamlanmıştır. Roma halkına hediye olarak yaptırılan Kolezyum önceleri Flavius Amfitiyatrosu olarak bilinmekteydi. 


Kolezyum’da gladyatör dövüşlerinin yanı sıra hayvan avlama gösterileri, idam törenleri, klasik mitolojiye dayanan tiyatro gösterileri de gerçekleştirilirdi. Kolezyum, ilerleyen yıllarda kışla, taş ocağı, anıt mezar gibi çeşitli amaçlarla kullanıldı. Asıl adı Flavius Amfitiyatrosu iken, sonradan, girişteki heykelin adını aldı. 2007 yılında, Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri seçildi.
Roma La Sapienza Üniversitesi’ninde bulunduğu Rıone i Monti bölgesinde bulunan Kolezyum, Roma'nın en çok turist ve öğrenci çeken yerlerinden biridir.

  Bilgi İçin Hemen Arayın