? İtalya'da konaklama - Pianeta İtalia

İtalya'da öğrenciler için konaklama imkânları

 

İtalya’da konaklama şüphesiz ki İtalya’ya öğrenciolarak eğitim almaya gittiğinizde kafanızı kurcalayan sorunlardan birisidir. İster lisans eğitimi ister yüksek lisans eğitimi görmeye gidiyor olun çözmeniz gereken konulardan birisi nerede konaklayacağınızdır. İtalya’da öğrenciler için birçok konaklama imkânı bulunmaktadır. Bu Blog yazımızda İtalya’da konaklama seçeneklerini siz öğrenciler için değerlendirdik.

 

İtalya'da konaklama imkanları 

 

Kiralık Oda ( Paylaşımlı konaklama)

 

İtalya’da konaklama İtalya’da eğitim görmek isteyen öğrencilerin karşılarına çıkan sorunlardan bir tanesidir.

İtalya’ya öğrenci olarak giden pek çok öğrencinin ilk seçeneği başka öğrencilerle birlikte ortak bir daire kiralayarak birlikte yaşamayı tercih etmektedir. Bu konaklama türünün kirası, genellikle konutun/odaların büyüklüğüne, imkânlarına ve konumuna bağlı olarak aylık 250€ ila 700€ arasında değişir. Bu imkân sayesinde İtalya’da konaklama, öğrenciler için daha ucuz hale gelmektedir.

 

 Diğer üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, evlerinde boş oda olması halinde internet üzerinden ilan verir, böylece bir yer bulabilmek için çok uğraşmak zorunda kalmazsınız. Pek çok üniversite uluslararası öğrencilere yardımcı olmaya yönelik hizmetler sunar ancak konaklama ayarlama konusunda verilen yardım karşılında belirli ücret talep edebilirler. İtalya’da konaklama seçeneklerini düşünen adaylar, diğer imkânları öğrenmek için eğitim alacağınız kurumla iletişime geçebilirsiniz.

 Şahsi Konut

 

Şahsi Konut

 

İtalya’da konaklama için İtalya’ya giden bazı öğrencilerin seçtiği bir diğer seçenek ise bir daire kiralamaktır. Tek başına daire kiralamak genellikle en pahalı seçenektir.

 İtalya’da konut kiraları aylık 400€’dan başlayıp 1200€ üzerine kadar çıkabilmektedir. Bu seçeneğin avantajı ise istediğiniz yerde, okula istediğiniz yakınlıkta bir yer tutmanızı sağlar.

 Öğrenci yurtları

 

Öğrenci yurtları

 

 

İtalya’da konaklama için araştırma yaparken konaklayabileceğiniz bir diğer seçenekte Öğrenci yurtlarıdır. İtalya’daki bazı üniversiteler öğrencilerine, Üniversite bünyesinde bulunan yurtları önermektedir. İtalya’da konaklama imkânları için araştırma yapan öğrenciler araştırma yaparken bu durumu dikkate alması gerekir.

 İtalya’da üniversiteler için birçok öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bu yurtların ortalama fiyatı 400£ ile 900£ arası değişmektedir. Ayrıca İtalya’daki öğrenci yurtları bünyelerinde bulunan öğrencilere birçok imkân sunmaktadır. İtalya’da konaklama seçeneklerini araştıran öğrencilerimize tavsiyemiz, Öğrenci yurtları veya kiralık oda seçenekleridir.

 

 Konaklarken çıkabilecek ek masraflar

Konaklarken çıkabilecek ek masraflar

 

İtalya’da konaklarken konaklayacağınız yere göre ek giderler karşınıza çıkabilmektedir. Bu ek giderler genellikle devlet vergileri gibi giderlerden oluşmaktadır. İtalya’nın kuzeyi sanayi bölgesidir ve güneyindeki şehirlere göre daha pahalıdır. Bu da doğal olarak konaklamaya da yansımaktadır.

İtalya’da konaklama yaparken konaklayacağınız yer hakkında mutlaka önden araştırma yapmanızı öneriyoruz.

 

 Ayrıntılı bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz:

www.pianeta-italia.com

 

 

  Bilgi İçin Hemen Arayın