? İtalya'da Mühendislik Eğitimi

İtalya'da Mühendislik Eğitimi

 

İtalya, yabancı öğrencilerin Mühendislik Eğitimi almak için en çok tercih ettiği ülkelerden biridir. Bunda ülkenin eğitim kalitesinin yüksekliği kadar İtalya’daki sosyal yaşamın da etkisi vardır. İtalya; zengin kültürü,tarihi eserleri,ünlü Akdeniz mutfağı ve turizmi ile oldukça modern, aynı zamanda gelişmiş bir Avrupa ülkesidir. Özellikle Türk Mutfağı ile İtalyan mutfağının birçok ortak yönleri bulunmaktadır.

İtalya, mühendisliğin kalbi olarak anılan ülkelerden biridir. Ülkede oldukça köklü bir mühendislik kültürü vardır. Bu durum, İtalya’da Mühendislik Eğitimi almak isteyen öğrenciler için avantajdır. Üniversite eğitiminde oldukça gelişmiş bir ülke olan İtalya, mühendislik fakültelerinde de dünyanın her yerinden öğrenci ağırlamaktadır.

 İtalya’da Mühendislik Eğitimi aldıktan sonra başarılı bir kariyerin kapısını aralamak isteyen öğrenciler, bütün bunların yanında ülkenin eşsiz kültürü ve renkli eğlence hayatını da deneyimleme şansına sahip olurlar.

 


İtalya'da Mühendislik Eğitiminin Avantajları

 

İtalya’da Mühendislik Eğitimi veren birçok kaliteli devlet üniversitesi bulunmaktadır. Roma, Torino, Milano gibi gelişmiş şehirlerde mühendislik eğitimi almak mümkündür. İtalya’da Mühendislik Eğitimi veren üniversiteler, dünyanın en prestijli üniversite sıralamaları içinde bulunmaktadır. Bu okullarda eğitim alan yabancı öğrenciler için bu durum, büyük bir avantajdır.

Ayrıca İtalya’da Mühendislik Eğitimi almak, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha uygun fiyatlıdır. Devlet üniversitelerindeki eğitim ücretlerinin düşük olması, bunun için en büyük etkendir.

İtalya'da Mühendislik Eğitimi 3 yıl sürmektedir. Türkiye'de sizinle aynı dönemde üniversiteye başlayan öğrencilere göre daha erken mezun olup kariyer hayatınıza daha erken atılabilirsiniz.

 

 


İtalya'da Mühendislik Eğitimi Veren Okullar


İtalya’da Mühendislik Eğitimi sadece devlet üniversitelerinde verilirken, İtalya’nın en iyi mühendislik okulları Roma,Milano,Floransa gibi ülkenin teknoloji, finans ve sanayi endüstrisinin geliştiği şehirlerde yoğunlaşmıştır. Eğitim dili genel olarak İtalyanca olsa da çoğu okul, İngilizce dil seçeneğine sahiptir. Bunlar arasında özellikle Politecnico di Milano ve Politecnico di Torino yer alır.


İtalya'da Mühendislik Eğitimi Alabileceğiniz İtalyan Üniversiteleri:

Bologna Üniversitesi.
Roma Tor Vergata Üniversitesi.
Roma La Sapienza Üniversitesi.
Venedik Ca'Foscari Üniversitesi.
Siena Üniversitesi.
Pisa Üniversitesi.
Bergamo Üniversitesi
Trieste Üniversitesi
Politecnico Di Milano.
Politecnico Di Torino.



POLİTEKNİKO Dİ MİLANO ÜNİVERSİTESİ


Politecnico di Milano yani Milano Teknik Üniversitesi, 1863 yılında İtalya’nın Milano şehrinde kurulmuştur.  Öğrencilerine hem İtalyanca hem de İngilizce lisans eğitimi alma şansı sunan Milano Teknik Üniversitesi, 33.000 öğrencisi ile İtalya'nın en büyük üniversitelerinden biridir.

İtalya'da Mühendislik Eğitimi almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olan Politecnico Milano, İtalya’nın en çok başvuru alan uluslararası üniversitesidir. Bu sebeple üniversiteye kabul şartları nispeten zorludur. 

Politekniko Di Milano Üniversitesi, İtalya'daki en iyi Mühendislik Eğitimini veren okullardan biridir. Makine Mühendisliği eğitiminde dünyada 7.sıraya kadar yükselen bu üniversite, Avrupa’daki ilk 10 teknik üniversite arasında ve dünyadaki en iyi 25 teknik üniversite içerisinde yer almaktadır.

 

POLİTEKNİKO Dİ TORİNO ÜNİVERSİTESİ


Politekniko di Torino Üniversitesi 1859 yılında Torino'da kurulmuş olup, ağırlıklı olarak mimarlık ve mühendislik alanlarında eğitim vermektedir.

30,000'i aşkın öğrencisi bulunan Torino Teknik Üniversitesi’ne her sene ortalama 5.000 civarında öğrenci alınmaktadır.

İtalyanca ve İngilizce eğitim veren bu okulda bir çok lisans ve yüksek lisans eğitimleri İngilizce olarak görülmektedir. Özel sektör için birçok ar-ge çalışmaları yürüten bu üniversite, birçok mühendislik ve finans şirketiyle de işbirliği içerisindedir.




TOLC-I Sınavı Nedir ?

 

TOLC sınavı, CISIA tarafından düzenlenen bir seviye ölçme sınavıdır. TOLC sınavı İngilizce ve İtalyanca olmak üzere 2 dilde yapılmaktadır. İtalya‘daki Mühendislik fakültelerinde eğitim alabilmek için bazı İtalyan üniversiteleri öğrencilerin kabul sürecinde bu sınava girmelerini istemektedir.

TOLC sınavı 50 sorudan oluşmaktadır. Öğrencilere toplam 110 dakika süre verilmektedir. Bu sınav aşaması Matematik, Sayısal Mantık, Fizik, Kimya ve Sözel Mantık derslerinden oluşmaktadır.

İtalya'daki çoğu devlet üniversitesi,mühendislik alanında eğitim almak isteyen öğrencileri TOLC sınavı sonucu ile kabul etmektedir. Bu nedenle İtalya'da Mühendislik Eğitimi almak isteyen öğrencilerin bu sınava iyi hazırlanması gerekmektedir.



İtalya'daki Yüksek Lisans Programları

 

İtalya, lisans eğitiminin yanı sıra Yüksek Lisans Eğitimi ile de dikkat çekmektedir. Dünya sıralamalarında üst sıralarda yer alan İtalyan üniversitelerinde İngilizce yüksek lisans eğitimi verilen, farklı disiplinlerden birçok bölüm bulunmaktadır. Özellikle makine mühendisliği, endüstri mühendisliği gibi mühendislik dallarında kaliteli eğitimi ile bilinen İtalya’da Yüksek Lisans yapmak, öğrenciler açısından oldukça caziptir.

İtalya'da Mühendislik alanında Yüksek Lisans Eğitimi veren birçok üniversite bulunmaktadır. Bunların başında Politecnico di Milano, Milano Üniversitesi, Politecnico di Torino, Roma Sapienza Üniversitesi gelmektedir. Bu okullar mühendislik, mimarlık ve yazılım alanlarında dünyanın en iyi üniversiteleri arasındadır. 

 

 İtalya'da Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimi Alabileceğiniz Mühendislik Bölümleri:

Biomedical Engineering (Biyomedikal Mühendisliği)
Computer Science and Engineering(Bilgisayar Mühendisliği)
Software Engineering(Yazılım Mühendisliği)
Telecommunications engineering(Haberleşme Mühendisliği)
Aerospace Engineering(Uzay Mühendisliği)
Nuclear Engineering(Nükleer Mühendisliği)
Mathematical Engineering (Matematik Mühendisliği)
Chemical Engineering (Kimya Mühendisliği)
Mechanical Engineering (Makine Mühendisiliği)
Electronics Engineering (Elektronik Mühendisliği)

  Bilgi İçin Hemen Arayın